Wedstrijden

Binnen het judo is het competitie en stoei element een belangrijk onderdeel. Hierin kent het judo dan ook verschillende vormen:

• Het stoeien in de begin fase.
  • Randori de zogenaamde oefenwedstrijd welk ook een vast onderdeel van de trainingen is.
  • Shiai de officiële wedstrijd. Geleid door een scheidsrechter met tijds en score waarneming.

Op dit gedeelte van onze site richten we ons op de Shiai de wedstrijden en toernooien. Als club bezoeken we regelmatig toernooien en hebben dan ook regelmatig resultaat met podium plaatsen.

Binnen de wedstrijden maken we een onderscheid tussen de zogenaamde interne competitie en de reguliere wedstrijden.

Interne Competitie

Wedstrijden in onze regio welke op zaterdagmiddag plaats vinden en waarbij de judoka’s zich op de dag zelf kunnen melden. Hier worden alle aanwezige judoka’s op basis van gewicht en niveau ingedeeld met het doel leuke wedstrijdjes te draaien en kennis te laten maken wedstrijd judo. Toegankelijk voor judoka’s van 6 t/m 11 jaar en maximaal oranje band. Deelnemers dienen lid te zijn van de judobond Nederland. Tijdens de reguliere lessen zal dit ook onder de aandacht worden gebracht.

Reguliere Wedstrijden

Vaak een volgende stap nadat judoka’s ervaring binnen de interne competitie hebben opgedaan of pas op latere leeftijd aan wedstrijden gaan deelnemen. Afhankelijk van het toernooi zijn er ook eisen aan leeftijd en graad. Als club hanteren we hier een niveau classificatie:

• A – Hoog niveau
  • B – Wedstrijd judoka
  • C – Beginnende judoka

Voor deze wedstrijden dienen de judoka’s aangemeld te worden. Dit verzorgen wij als club voor onze leden. Inschrijving kan door een mail te sturen naar: niels.thijssen@home.nl, onder vermelding van:

• Naam judoka
  • Geboorte Datum